Bemutatkozás

Az Aspectus Architect

Építészeti és belsőépítészeti tervezéssel foglalkozunk. Projektjeinket jellemzően generál tervezőként végigkísérjük a koncepció kialakulásától egész a megvalósulás folyamatáig.

Megalakulás

Az Aspectus Architect Zrt. (korábban Wing Tervező Zrt.) a Colosseum-Art Kft. építész tervezőiroda munkatársainak átvételével 1999-ben alakult, a Wallis csoporttal való, több éves együttműködés után.
Az első közös ingatlanfejlesztések, mint a BMW és Saab autószalon- szervizek (1995), Danubius I. és Danubius II. irodaházak (1997-1999) szakmai és anyagi elismerést hoztak. A hatékonyság növelése érdekében szükségessé vált a tervezőiroda Wallis csoportba integrálása, ami Kóbor Miklós vezérigazgató irányításával megtörtént 1999-ben. Ennek az időszaknak jelentősebb megvalósult munkái a Danubius III és Polar Center spekulatív irodaházak és az OTP Bank Babér utcai központi épülete.
2003-ban Bajzik Zsófia került a vezérigazgatói székbe, amit 2006-tól egészen 2020-ig – a tervezés irányítását kezdetektől végző – Szerdahelyi László vett át és vezette az irodát, Pesti Józseffel szoros együttműködésben, aki 2020-tól folytatta munkáját.

Háttér

A Wallis-csoport nagy beruházásai mellett, mint például az Átrium Park, sok ipari fejlesztés indult. Többek között az East Gate Business Park, ahol a PM, GE multinacionális cégek épületei találhatóak, illetve külső megrendelések, mint a Zwack gyártó üzem, Ares csarnok, OSZK raktár épülete.
Együttműködés alakult ki más ingatlanberuházókkal, melynek eredményeként az Oxygen Wellness Központ hálózat 3 komplexumainak fejlesztése indult. Megkezdődött egy irodaház tervezése a B&V csoport számára is.
Párhuzamosan más tervezőirodákkal közösen több pályázaton sikeres eredmények születtek, mint a Bosnyák tér rendezése (I. helyezés), Hajós Alfréd uszoda bővítése (II. helyezés), a megvalósult Corvinus Egyetem új épülete és az egri Agria Park bevásárló centrum.
Az iroda kapacitását több feldolgozó iroda segíti az építészet egyes speciális területein, így a tervezési folyamat kézben tartásával az iroda vezetőtervezőinek maximális lehetősége van a részletek, design tökéletesítésében, a határidők pontos betartása mellett. A közreműködő szaktervező irodák ma szintén a tervezői piac meghatározó szereplői, az adott területen sok szakembert, nívós referenciákat felvonultatva.
A megrendelőink elégedettségét nem csak az újabb megbízások bizonyítják, hanem szakmai díjak is, amik a létrejövő épületek magas színvonalának legjobb bizonyítékai.

Tevékenységi kör

Tevékenységi körünkbe bele tartozik minden tervezői feladat elvégzése a koncepciótervtől a megvalósulási dokumentációig, a bontási tervektől a meglévő épületek felmérési dokumentációjának elkészítéséig, felölelve minden szakági tervezői feladatot. Az építészeti tervezést igény esetén energetikai tervezéssel egészítjük ki.
Az építési engedély beszerzése, a hatósági engedélyeztetések intézése a tervezői feladat részeként jelentkezik.

Felépítés

Az Aspectus Architect kiemelt fontosságúnak tartja munkatársai munkakörülményeinek és képzettségeinek folyamatosan magas színvonalon tartását. Tervezőink munkáját a folyamatos fejlesztés alatt lévő számítógépes géppark és az azokon futtatott legfrissebb ArchiCAD szoftver segíti, a tervek dokumentálását saját eszközparkkal, rövid időn belül végezzük el.

Cégünknél az állandó alkalmazottak létszáma több mint 15 fő. Az okleveles építészek munkáját gazdasági vezető, irodavezető,  valamint projekt asszisztens egészíti ki.

Menedzsment

Irodánk dinamikus fejlődését a menedzsment hatékony működésével támogatja. Ennek eredményeként célunk, hogy a társaságunknál felhalmozódott tudást és tapasztalatot a legmagasabb szinten jelenítsük meg munkáink során. Legfontosabbnak tartott értékeink a következők: a tisztességes munka, az etikus magatartás, az alkotás szabadsága, valamint a kreativitás.

 

Ezen értékek megjelenésében csapatunk irányításában résztvevő menedzsmentünk:

Pesti József – Vezérigazgató, vezető tervező

Zsólyomi Tímea – Projekt asszisztens

Földi Tihamér – Gazdasági igazgató
Molnár Orsolya – Titkárság vezető

Munkatársaink

PESTI JÓZSEF

vezérigazgató, vezető tervező

FÖLDI TIHAMÉR

gazdasági igazgató

Molnár Orsolya

titkárság vezető

PALOTÁS ARTÚR

építész tervező

TÓTH KRISZTIÁN

építész tervező

NAGY MÁRTON

építész tervező

CSÓKA BEÁTA

építész tervező

LIHI ZSANETT

építész tervező

SZVORÉNYI VIKTÓRIA

építész tervező

Gáspár Tibor

építész tervező

KASZAP HENRIETTA

építész tervező

BOCSI KEVIN

építész tervező

BÁRÁNY BELLA

építész tervező

VINCZE ADÉL

építész gyakornok

LIBER ENIKŐ

építész gyakornok

BUVÁRI NORBERT

építész gyakornok

Zsólyomi Tímea

projekt adminisztrátor

ENGERT ANDREA

építész tervező

SZLÁVIK ORSOLYA

építész tervező

KONTRA-BALI DÓRA

építész tervező